Povezanost sedme i devete umjetnosti

12.04.2018.

15:36

Autor: V.M./B.P./HRT

-

-

Foto: - / -

O iskustvu stvaranja u svijetu stripa i animiranog filma razgovarali smo s redateljem, slikarom i autorom stripova Brankom Farcem.
Animirani filma i strip čvrsto su povezani - autorice i autori animiranog filma nerijetko rade i na stripovima, dok majstori stripa svoje vizije prenose i u pokretne slike.

O svom iskustvu stvaranja u obje umjetnosti u emisiji Animatik razgovarali smo s redateljem, slikarom i autorom stripova Brankom Farcem koji sa svojim novim radom Technement sudjeluje u Natjecanju hrvatskog filma ovogodišnjeg Animafesta u Zagrebu.

Branko Farac rođen je godine 1962. na Korčuli. Studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika, te na Filozofskom fakultetu smjer povijest umjetnosti. Godine 1990. diplomirao je na ALU u klasi Ivice Šiška.

Od 1984. intenzivnije se bavi slikarstvom i izlaže na mnogim grupnim i samostalnim izložbama. 2003. godine ostvario je zapaženi eksperimentalni kratkometražni animirani film Metalhead, koji je bio prikazan na raznim festivalima te je osvojio niz nagrada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!