16:30 / 28.04.2019.

Autor: Odri Ribarović/Ljiljana Saucha/I.H./Hrt

Povratak Bellinijeva remek-djela

-

-

Foto: - / -

Norma, priča o ljubavi, dužnosti i razdoru spojila je dvije proslavljene Riječanke Kristinu Kolar i Dianu Haller.
Obnovljena opera "Norma" talijanskog skladatelja Vincenza Bellinija oduševila je sinoć prepunu dvoranu riječkoga kazališta Ivana plemenitog Zajca. 

Prvi put zajedno su na sceni nastupile naše primadone Kristina Kolar i Diana Haller te pokazale zašto je upravo ova opera jedna od najizvođenijih na svijetu.

Norma, priča o ljubavi, dužnosti i razdoru spojila je dvije proslavljene Riječanke Kristinu Kolar i Dianu Haller. I jedna i druga osvojile su europske operne scene. Sada su u ovom belkantističkom remek-djelu, zahvaljujući još jednoj našoj poznatoj umjetnici, na pozornici Ivana plemenitog Zajca.

U jednoj od najopsežnijih i najzahtjevnijih opernih rola, sopranistica Kristina Kolar ovim je nastupom u Rijeci debitirala u naslovnoj ulozi.

Iznimnu psihološku slojevitost likova u drami o ljubavi i izdaji, praizvedenoj prije gotovo 140 godina, potvrdila je i izvrsna režija Christiana Romanowskog.

Uz orkestar i zbor, raskoši izvedbe obnovljene opere pridonijeli su i članovi baleta te mješoviti zbor Muzičke akademije Sveučilišta u Puli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!