14:36 / 15.02.2018.

Autor: vm/mv/HRT

Poznate dame bez šminke

John Pavlish

John Pavlish

Foto: - / -

Istinsku vrijednost ženske ljepote koja dolazi iznutra izložbom pod nazivom 'Beauty Within' u Galeriji Kranjčar, na svoj je način pokazao fotograf John Pavlish. Deset crno-bijelih portreta žena iz našeg javnog života otkriva njihovu drugu stranu.
Istinsku vrijednost ženske ljepote koja dolazi iznutra izložbom pod nazivom 'Beauty Within' u Galeriji Kranjčar, na svoj je način pokazao fotograf John Pavlish. Deset crno-bijelih portreta žena iz našeg javnog života u opuštenom izdanju gledatelju otkrivaju njihovu drugu stranu.

Poznata filmska, televizijska, glazbena i modna lica prikazana bez ikakvog uljepšavanja uvijek pobuđuju znatiželju i privlače publiku. Isprva sam malo „poskočila“ na njegov prijedlog, ali takvom umjetniku apsolutno vjeruješ i prepustiš mu se bez pitanja. Mislim da se na fotografijama vidi da nismo pogriješile,  kaže glumica i književnica Jelena Veljača.

Pavlish je izbjegavanjem bilo kakve dodatne obrade fotografija želio sačuvati svu bit osobnosti, a crno-bijelom tehnikom upozoriti na dublju istinu oko nas. Vidite ih u izdanju na koje niste navikli – malo sirovije i iskrenije nego na uobičajenim fotografijama,  komentira John Pavlish.

Mislim da smo već zasićeni gledanja samo lijepih lica, prekrivenih šminkom. Ovo je sasvim drugačiji prikaz ženske ljepote, kakav mi žene želimo gledati što češće,  ističe pjevačica Antonia Matković.

Fotograf propituje suvremeni svijet u kojemu se besprijekoran vanjski izgled cijeni više od malih nesavršenosti, koje se uvijek korigiraju, a Pavlish bi dodao da se izreka kako ljepota dolazi iznutra često izgovara, ali se rijetko propituje njezino pravo značenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!