Predstava "Je l' tako, Zorane?" nasmijala i dubrovačku publiku

24.01.2022.

17:53

Autor: Sandra Lacković/Regionalni dnevnik/HRT

"Je l' tako, Zorane?"

"Je l' tako, Zorane?"

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Predstava "Je l' tako, Zorane?" nasmijala je i dubrovačku publiku. Riječ je o koprodukciji Kazališta Marina Držića i Kazališta Moruzgva - koja je do sada igrala diljem Hrvatske. 

U Kazalištu Marina Držića napokon dubrovačka premijera "Je l' tako, Zorane?" dramaturginje i redateljice Tamare Damjanović. Riječ je o koprodukciji s kazalištem Moruzgva. Predstava je, podsjetimo, zbog smanjenog poslovanja dubrovačkog teatra u pandemiji umjesto u rujnu tek sada stigla pred dubrovačku publiku.  


- Predstava je nastala baš za Moruzgvu i KMD, napisala je Tanja Mravak, majstorica kratkih priča. Ona kao i sve Moruzgvine predstave nosi društveno angažiranu temu, ali upakiranu u jedan obiteljski događaj, rekla je glumica Ecija Ojdanić, osnivačica Kazališta Moruzgva.


Aktualne teme, suptilno poigravanje s klišejima dalmatinskog mentaliteta... kroz smiješne i tužne trenutke otkrivaju niz problema disfunkcionalne obitelji. 


- Jedna zanimljiva duboka predstava koja će upitati gledatelja o nekim važnim problemima, prepoznat će se i kroz to nasmijati, rekao je glumac Vedran Mlikota.


Uigrana glumačka ekipa do sada je odigrala tridesetak izvedbi i oduševila publiku diljem Hrvatske - pa tako i Dubrovčane. 


- Nas je 10 glumaca, ali je pet likova, znači, izmjenjuje se nas 10, uvijek nova energija. Svaka izvedba je drukčija, ali kvalitetna, baš sam zahvalna što sam dio ekipe, rekla je glumica Iva Šimić Šakoronja.


Predstavom "Je l' tako, Zorane?" Kazalište Marina Držića entuzijastično i optimistično otvara 2022. godinu, u kojoj planira čak sedam premijera. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!