09:46 / 11.12.2018.

Autor: HRT

Predstavljanje Ateliera Propadalo - Studio 54 na zagrebački način

-

-

Foto: - / -

Otvaranjem novog ateliera u Ilici 54, Ivica Propadalo vraća umjetnost u samo središte metropole.
Umjetnost je možda zamrla, no umjetnici nisu. Najava je to otvaranja novog Ateliera slavnog slikara, dizajnera, scenografa i glazbenika u najužem centru Zagreba, na mjestu stare tiskare u jednom od dvorišta duž najduže zagrebačke ulice.

Zapuštenom zdanju tiskare Ivica Propadalo i njegova supruga Dragana Todorović Propadalo udahnuli su novi život, ali i najavili neka bolja vremena za umjetnike i umjetnost.

Svaka sličnost s kultnim Studiom 54 je namjerna! Vodili smo se tom namjerom i pri uređenju prostora, koji sam po sebi ima i više no zanimljivu povijest. Tu se navodno nekad nalazio atelier pokojnog profesora Žana, a nakon njegove smrti uselila se tiskara sve do 1997. god, što je i danas vidljivo kroz plakate i fotografije brojnih ex YU i svjetskih zvijezda koji sa zidova svjedoče o nekim drugim vremenima. Od imena iz svijeta glazbe, filma i sporta, preko poneke skromno obnažene ljepotice pa sve do Glasa Koncila i katoličkih kalendara iz Večernjeg lista, prostor nam je donio nevjerojatne kombinacije spojivog sa nespojivim i poslužio kao odlična kulisa za neku novu umjetničku priču, poručuje Ivica Propadalo.

Otvorenje ove umjetničke oaze podržale su brojne osobe iz javnog i kulturnog života poput Nikše Bratoša, Dimitrije Popovića, Zlatka Dalića, Matije Dedića, Miroslava Gašparovića, Miroslava Lilića, Miroslava Rusa, Jurice Pađena, Pavle Kalinića i brojnih drugih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!