Predstavljen zbornik radova o životu i djelu Miroslava Tuđmana

25.05.2023.

19:58

Autor: Dnevnik/HRT/IMS

Zbornik sadrži više od 20 radova

Zbornik sadrži više od 20 radova

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

U Zagrebu je predstavljena knjiga "Miroslav Tuđman i paradigma znanja"- upravo danas na njegov rođendan. Riječ je o zborniku s više od 20 radova o životu i djelu Miroslava Tuđmana. Knjiga je nastala u suradnji Sveučilišta obrane i sigurnosti Dr. Franjo Tuđman, Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Filozofskog fakulteta i Udruge svetog Jurja.

- Paradigma kao uzor - Miroslav Tuđman kao uzor znanja jer mnogima od nas je doista bio uzor i tijekom rata i poslije rata, pomogao je mnogima u razvijanju karijera u toj sklonosti ka znanju, ka istini, u pokušaju da događaje iz naše novije povijesti prikažemo na pravi način, rekao je Ivica Lučić, suautor zbornika.

- Nastojali smo da ovaj zbornik bude reprezentativan spomen na prof. Tuđmana koji je naše institucije zadužio na različite načine i da bude trajna pisana riječ koja će svjedočiti kako o njemu tako i o znanstvenim područjima kojima se on tijekom svojega života bavio, pojašnjava Željko Holjevac, ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!