Predstavljena knjiga Franje Topića "Bosna i Hercegovina naša domovina"

20:22 / 15.03.2022.

Autor: Matea Mikić/Dnevnik/HRT

Predstavljena knjiga "Bosna i Hercegovina naša domovina"

Predstavljena knjiga "Bosna i Hercegovina naša domovina"

Foto: HRT / HRT

U dvorani Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" predstavljena je knjiga "Bosna i Hercegovina naša domovina" autora profesora doktora Franje Topića.

Riječ je o zbirci od 75 Topićevih kolumni nastalih u 15 godina, u kojima se bavi političkim, vjerskim i društveno-kulturnim događajima u BiH.

- Htio sam na jednom mjestu da se vidi šta sam razmišljao o mnogim važnim stvarima u BIH, Hrvatima u BIH, katolicima, crkvi, opstanku Hrvata, ekumenizmu, dijalogu, vjerskom ratu i bezbrojnim drugim temama – izjavio je prof. dr. Franjo Topić, autor knjige.

- Akademik Franjo Topić ponudio nam je jedno svjedočanstvo, štivo koje može zasigurno poslužiti kao velika inspiracija, ali i smjernica u iznalaženju najboljeg rješenja za Bosnu i Hercegovinu – dodao je muftija Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!