Premijera dramske serije Šutnja u Osijeku

01.03.2022.

20:28

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Premijera serije Šutnja

Premijera serije Šutnja

Foto: Dnevnik / HRT

U Osijeku je u tijeku premijera prve epizode dramske serije "Šutnja". Serija u šest nastavaka donosi potresnu priču o prostituciji i bijelom roblju, a nastala je prema romanima Drage Hedla, u režiji Dalibora Matanića. Gledatelji će je na Prvom programu HTV-a moći pratiti već od sljedećeg ponedjeljka.

- Sretan sam što je premijera u Osijeku, u mom gradu, u kojem živim i ponosan sam na to. S druge strane, iznimno mi je žao ljudi u Ukrajini, u Kijevu, pogotovo glumaca koji su sudjelovali u seriji, zbog patnje kojoj su izloženi zbog ruske agresije, rekao je Drago Hedl, novinar i književnik.

Serija je u prosincu prikazana na ukrajinskoj televiziji gdje je postigla veliki uspjeh.

- Stalno smo u kontaktu s ekipom s kojom smo snimali u Kijevu. Ovo je šok, horor. Pozvali smo ih da dođu u Hrvatsku, glumci su na cesti, nitko se ne da, ima taj dišpet Ukrajinaca koji je divan u ovoj invaziji, rekao je redatelj Dalibor Matanić.

Serija je napravljena prema istinitom događaju.

- Ovo što se događa u Ukrajini i večerašnja premijera mislim da imaju isti ton, da ujedinjeno treba gledati protiv zla. Treba se boriti protiv zla. Nema ovdje prozivki. Nije ovo priča o Osijeku, ovo je priča o svim gradovima svijeta. Da se ta šutnja zaustavi, da se preko zločina ne smije preći, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!