Premijera filma "Bazen beskraja" na Sundance film festivalu

23.01.2023.

20:15

Autor: Maja Njirjak/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

"Bazen beskraja"

"Bazen beskraja"

Foto: HTV / HRT

Nakon dvije godine globalne pandemije - prestižni Sundance festival vratio se na snježne ulice Utaha. A ondje je svjetsku premijeru imao i film u hrvatskoj koprodukciji „Bazen beskraja". Veliki dio snimljen je u Šibeniku, a 27. siječnja stiže u kina diljem SAD-a, dok će sredinom veljače europsku premijeru ostvariti na Berlinaleu. Ekskluzivno za HRT - filmska ekipa podijelila je svoje prve dojmove.  

„Bazen beskraja" - priča o romanopiscu koji pokušava napisati nastavak romana, tijekom odmora sa suprugom... a na kraju razotkriva perverznu subkulturu hedonističkog turizma - oduševila je prvu publiku na Sundance festivalu. Premijerom točno u ponoć!  

- Reakcije su odlične. I atmosfera. Cijeli grad bruji o filmu. To je hororac, ali ne tipičan kao ''Petak 13.''. Ja sam u glumačkoj postavi demonske skupine koja želi odvući glavnog lika u mračni svijet, govori Jeff Ricketts, glumac.  

Režiju potpisuje sin majstora horora Davida Cronenberga. Stoga ne iznenađuje zaplet na naoko idiličnom mjestu - pun nadrealnih i jezivih momenata. 

- Drago mi je što sve vas u Hrvatskoj mogu pozdraviti sa Sundancea i zahvaliti što ste dio ovog filma, naglašava Brandon Cronenberg, redatelj filma ''Bazen beskraja''. 

Glumačku postavu predvodi nova miljenica horor žanra Mia Goth, uz hollywoodskog miljenika Alexandera Skarsgårda

- Od svih scena po kojoj ću pamtiti ovaj film? Kada se borim gol sam sa sobom ili kad me Mia doji? To su scene koje ne glumite često, govori Skarsgard, glavni glumac u filmu ''Bazen beskraja''. 

A na filmu je sudjelovalo i 75 hrvatskih filmskih djelatnika, ispred kamera poznati glumci poput Zijada Gračića, Alana Katića, Amara Bukvića te 400 statista. 

- Film je nastao u koprodukciji između Kanade, Hrvatske i Mađarske, a danas smo već dobili sjajne kritike u svim velikim medijima od Hollywood Reportera, Indie Wirea, Varietyja. Europska premijera će biti 22.2. u Berlinu, istaknula je Anita Juka, producentica filma ''Bazen beskraja''. 

- Snimali smo već tri, četiri filma s Anitom i uvijek je to bilo divno iskustvo. Hrvatska ima toliko prekrasnih dijelova za snimanja, a ekipa je izvrsna, govori Jonathan Halperyn, producent filma ''Bazen beskraja''. 

Naime, film je na Sundance stigao iz Šibenika, gdje je snimana većina radnje. Možda na sreću, ovoga puta, ima ulogu izmišljenog otoka La Tolque. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!