Premijera nove postave popularnog komada Mire Gavrana

22.02.2018.

13:09

Autor: V.M./T.Dž.Š/HRT

Kristina Krepela

Kristina Krepela

Foto: - / -

Komedija Mire Gavrana Sve o ženama njegov je najizvođeniji kazališni tekst. Nakon 50 premijera i 3000 repriza, nova postava premijerno se predstavila zagrebačkoj publici.
Komedija Mire Gavrana Sve o ženama njegov je najizvođeniji kazališni tekst. Predstava je praizvedena godine 2000. i otada se može pogledati u cijelom svijetu - od New Yorka, Los Angelesa, preko Varšave i Krakova, do Ljubljane i Sarajeva. Nakon pedeset premijera i tri tisuće repriza, nova se postava premijerno se predstavila zagrebačkoj publici.

U glavnim ulogama 2000. godine bile su Doris Šarić - Kukuljica, Ksenija Pajić i Mladena Gavran. 18 godina poslije Mladena Gavran preuzela je redateljsku palicu, a na pozornici su, kako se sama redateljica našalila, neke nove klinke.

Divno je to što nam Mladena nije nametala neka rješenja iz predstave koju su radile ona, Doris i Ksenija, nego nas je pustila da se igramo, istražujemo i stvorimo svoje likove,  kaže glumica Kristina Krepela, a njena kolegica Lana Gojak dodaje: Svaka od nas igra pet uloga. Predstava je fizički zahtjevna, a iza scene se događa još jedna predstava.

Tajna ženske ćudi vjerojatno nikada neće biti otkrivena jer je ni žene same ne znaju artikulirati, no Miro Gavran zna osluškivati suvremenu ženu, a Mladena Gavran - i kao žena, i kao glumica i redateljica - zna kako dramski tekst učiniti zabavnim i dinamičnim bez tereta prve iznimno uspješne postave.

Mislim da je ovo potpuno nova predstava, s novim senzibilitetom, s drugim glumicama, drugačijom dinamikom. Mislim da je suvremenija i bliža ovom današnjem vremenu,  ističe redateljica Mladena Gavran.

Odličan tekst, tri žene u pet različitih priča u svim životnim fazama, emocije, humor i dinamična glumačka transformacija recept su, čini se, za još jednu uspješnicu Teatra Gavran.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!