15:33 / 10.11.2018.

Autor: T.V./Hina

Premijera opere Trubadur u splitskom HNK

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Opera Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Split u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku, večeras će premijerno izvesti operu Trubadur, Giuseppea Verdija.
Opera Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Split u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku, večeras će premijerno izvesti operu Trubadur, Giuseppea Verdija.

Operu Trubadur je režirao Robert Bošković, a njome će dirigirati Hari Zlodre. U ulozi Leonore nastupa talijanska sopranistica Daniela Schillaci, u ulozi Azucene je  operna prvakinja splitskog HNK-a i mezzosopranistica Terezija Kusanović, ulogu Manrica tumači bugarski tenor Ivan Momirov, grof Luna će biti bariton Jure Počkaj, dok će operni prvak bas Ivica Čikeš utjeloviti Ferranda.

Goran Golovko, v.d. intendanta splitskog HNK-a, rekao je da su uzbuđeni pred premijeru jednog od najpopularnijih opernih naslova koji postoji na repertoaru, te da su sretni zbog poslovne i umjetničke suradnje koju su ostvarili s osječkim HNK. Izrazio je uvjerenje da će splitska publika uživati u iznimno kvalitetnom uratku na pozornici oko koje su "upregli jako puno svojih snaga s pojačanjima iz zemlje i inozemstva".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!