22:01 / 08.02.2019.

Autor: M.Š.

Premijera predstave "Legenda o svetom Muhli"

Foto: Screenshot GK Komedija

Foto: Screenshot GK Komedija

Foto: - / -

U Gradskom kazalištu Komediji premijerno će u subotu u 19.30 biti izvedena komična farsa "Legenda o svetom Muhli" Mate Matišića u režiji Zorana Mužića.
U Gradskom kazalištu Komediji, premijerno će u subotu u 19.30 biti izvedena komična farsa "Legenda o svetom Muhli" Mate Matišića u režiji Zorana Mužića.

Igraju Filip Juričić, Davor Svedružić, Vinko Kraljević, Ivica Zadro, Ana Magud, Igor Mešin, Goran Malus, Damir Lončar, Jasna Palić Picukarić, Vanda Winter, Ivan Magud, Dubravka Ostojić i Saša Buneta. Scenograf je Darko Bakliža, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, autor glazbe Mate Matišić.

Jedan od naših najistaknutijih suvremenih dramskih autora svoju komediju Legenda o svetom Muhli smješta u zavičajni ambijent Imotske krajine.

Izravno nadahnuta čuvenom Boccacciovom zbirkom novela, u kojoj obitavaju ljudi s mnoštvom mana i ponekom vrlinom istovremeno se poigrava s nabožnim žanrom srednjovjekovne legende združujući ozbiljno sa smiješnim, nadnaravno s prizemnim, sveto s tjelesnim i praznovjernim parodirajući pritom i ismijavajući sve one trajne motive koji se, iako često zaogrnuti u visoko moralno ruho, uglavnom razotkrivaju kao postojano usmjereni zadovoljenju vlastitih putenih potreba.

Glavni lik, lukavi varalica Muhlo, poput Boccacciova fra Lorenza, poduzet će čitav niz spletki u cilju osobnog lascivnog zadovoljenja i novih erotskih igri…

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!