17:27 / 25.10.2018.

Autor: T.V./Hina

Premijera predstave 'Richard III grbavi' u HNK Osijek

-

-

Foto: - / -

HNK Osijek 112. sezonu počinje praizvedbom predstave "Richard III. Grbavi", crnom komedijom redatelja i scenografa Damira Mađarića, koja će biti izvedena u sklopu programa Noćne scene.
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku 112. sezonu počinje večeras praizvedbom predstave "Richard III. Grbavi", crnom komedijom redatelja i scenografa Damira Mađarića, koja će biti izvedena u sklopu programa Noćne scene.

Nakon premijere ove predstave, slijede premijera drame "Emet" Ivane Šojat 10. studenoga te premijera opere "Carmen" 23. studenoga.

Redatelj i scenograf Damir Mađarić rekao je kako su glumci koji tumače glavne likove, Vladimir Tintor u ulozi Krste i Petra Blašković u ulozi Tonke, glumački zadatak obavili iznad svih očekivanja. "Nadam se da će predstava dugo živjeti na kazališnoj sceni", kazao je Mađarić.

Ravnatelj Drame osječkog HNK-u Miroslav Čabraja ocijenio je kako je tom predstavom Noćna scena dobila još jednu uspješnicu.

"Richard III. Grbavi" crna je komedija - drama o preživljavanju, o borbi dvoje ljudi kakve se svakodnevno vode. Govori o nekadašnjem kazališnom glumcu koji radi kao domar u kazalištu (Krsto) i čistačici u kazalištu (Tonka).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!