10:35 / 20.04.2020.

Autor: A.V./HRT

Premijera spota i YouTube kanala ansambala HRT-a

Tony Cetinski i glazbenici HRT-a

Tony Cetinski i glazbenici HRT-a

Foto: - / HRT

Pjesmom 'Dobro jutro' koja je premijerno predstavljena na 2. programu Hrvatskoga radija i spotom u emisiji 'Dobro jutro Hrvatska', ansambli HRT-a pozdravljaju i svoj YouTube kanal.
Pjesmom Dobro jutro koja je, u ponedjeljak 20. travnja, premijerno predstavljena na Drugom programu Hrvatskoga radija te spotom u emisiji Dobro jutro Hrvatska, ansambli Hrvatske radiotelevizije (HRT) pozdravljaju i svoj YouTube kanal.

Glazbenici Zbora, Simfonijskog orkestra i Jazz orkestra HRT-a u suradnji sa šefom dirigentom Simfonijskog orkestra, maestrom Enricom Dindom, i šefom dirigentom Zbora HRT-a, ujedno autorom pjesme Dobro jutro, Tomislavom Fačinijem, svaki iz svojega doma doprinijeli su ostvarenju pjesme i spota, u čemu im se kao gost pridružio Tony Cetinski.

Spot su realizirali glazbeni producent Krešimir Seletković, majstor tona Božidar Pandurić, montažer Hrvoje Mršić i redatelj Tomislav Mršić, a korišteni su i kadrovi prirode koje je snimila Vesna Batistić Fačini te kadrovi Zagreba autora Marka Pletikose. Projekt je to koji nudi utjehu, potporu i ohrabrenje u ovim vremenima kušnje te ukazuje na potrebu pozitivnog gledanja na budućnost, a njezinim dijelom svakako je YouTube kanal orkestara i zbor HRT-a.Upravo je spot za pjesmu Dobro jutro prva objava na novopokrenutom kanalu na kojemu ćemo od danas, svaku večer u 20 sati, objavljivati po jednu snimku izvedbi jednog od naših ansambala: Zbora, Simfonijskog, Jazz i Tamburaškog orkestra. Riječ je o recentnim snimkama zabilježenima na njihovim redovitim  koncertnim ciklusima u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Studiju Bajsić i u Muzeju suvremene umjetnosti.

Niz započinjemo ciklusom posvećenim Ludwigu van Beethovenu koji je kao slavljenik 250. obljetnice rođenja ove godine nažalost ostao zakinut za dostojno obilježavanje svojega golemog naslijeđa, a time i mi za prigodne izvedbe njegovih remek djela uživo. Zahvaljujući snimkama Simfonijskog orkestra HRT-a i našem YouTube kanalu, tijekom tjedna koji je pred nama, očekuju nas izvedbe Devete, Pete, Sedme i Treće simfonije pod ravnanjem maestra Enrica Dinda.

Iako su nam doživljaji u koncertnim dvoranama trenutačno uskraćeni, ovim putem nadamo se premostiti vrijeme do ponovnog susreta u njima, te vas podsjetiti na ozračje naših koncerata, na užitak muziciranja i sinergiju glazbenika i slušatelja. Pridružite nam se na našem YouTube kanalu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!