Preminula glumica Smiljka Bencet-Jagarić, popularna Regica

31.03.2023.

21:04

Autor: T.V./HRT/Hina

Smiljka Bencet-Jagarić

Smiljka Bencet-Jagarić

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Kazališna, televizijska i filmska glumica Smiljka Bencet-Jagarić umrla je u petak u 88. godini, potvrđeno je iz Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Iako joj je karijeru obilježila uloga Regice, po kojoj se najviše pamti, ta istaknuta hrvatska glumica ostvarila je 131 ulogu i igrala je u više od tri tisuće predstava.

Rođena je 1934. u Novom Sadu, kamo su se njezini roditelji preselili zbog očeva posla. U Zagrebu je završila Zemaljsku glumačku školu, glumila u varaždinskom HNK, pa u kazalištima u Bjelovaru i Karlovcu te u splitskom HNK.

Najveću popularnost stekla je zapaženim ulogama u televizijskim serijama "Gruntovčani", "Mejaši", "Inspektor Vinko" te "Dirigenti i mužikaši".

Od 1965. boravila je u Zagrebu, gdje je glumila u Kazalištu Komedija sve do umirovljenja 1991. godine, a iz njezina kazališnog opusa ističu se uloge Ann Boleyn, Tonke i Petronile.

Termin i mjesto sprovoda objavit će se naknadno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!