22:34 / 11.12.2020.

Autor: M.M./Hina

Preminula kazališna i filmska glumica Đurđa Ivezić

-

-

Foto: - / -

Istaknuta hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica Đurđa Ivezić umrla je u Zagrebu u 84. godini života.
Istaknuta hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica Đurđa Ivezić umrla je u Zagrebu u 84. godini života.

- Sa žaljenjem smo primili vijest da je u 84. godini života od posljedica koronavirusa u zagrebačkoj Novoj bolnici preminula hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica, dugogodišnja članica Kazališta Komedija Đurđa Ivezić, stoji u objavi Kazališta Komedija.

Dodaju kako je njen cijeli glumački vijek obilježen kroz uloge u njenom matičnom kazalištu, Komediji, gdje je briljirala u predstavama poput Dunda Maroja, OKaj, Guslač na krovu, Jalta Jalta, Priča sa zapadne strane i brojnim drugima.

Istaknula se i u televizijskim ulogama u Smogovcima, Vrijeme ratno i poratno, Ljubav na bračni način te u filmskim ulogama Alme Novak u H8 te Anne u Čoviku od Svita.

Ivezić je također i dala glas u animiranim filmovima poput Calimera, Betty Kremenko u Obitelji Kremenko, Štrumpfovima, kao bakica u Silvestrovim i Čičijevim tajnama te Letećim medvjedićima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!