Preminula Selma Borić, žena opjevana u pjesmi Bijelog dugmeta

29.01.2021.

14:03

Autor: HRT

Selma Borić

Selma Borić

Foto: Osmi kat / HRT

Selma Borić, opjevana u pjesmi "Selma" Bijelog dugmeta, preminula je u 92. godini. Tužnu vijest objavio je na Facebooku nekadašnji vokalist slavne grupe Željko Bebek.

- Putuj Selma... Počivaj u miru Božjem, napisao je uz zajedničku fotografiju.

Selma Borić gostovala je u HTV-ovoj emisiji Osmi kat emitiranoj na Staru godinu 2011., gdje je ispričala kako je nastala poznata pjesma koju joj je posvetio pjesnik i tekstopisac Vlado Dijak, a koju je poslije uglazbila grupa Bijelo dugme.

- Pjesma je nastala 1949., ali ja sam Vladu srela 1945. godine. U Butmiru je bio nekakav aeromiting, imala sam 16 godina, mi djevojke smo ležale u travi, a Vlado je ležao nasuprot. Čupkao je nekakvu travicu i stalno me pogledavao. On se, izgleda, odmah zainteresirao za mene, i poslije smo se sretali samo na Korzu. Jednom me sreo s koferom, naletjeli smo jedan na drugoga, to je bio jedan mali koferčić, i onda je on uzeo taj kofer i išli smo na stanicu, i onda je on meni pomogao, ušla sam u vlak, prozor je bio razlupan u tom vagonu. On je dolje stajao i onda mi je rekao: "Selma, ne naginji se kroz prozor", dio je priče Selme Borić, kojoj je u emisiji tada zapjevao i sam Željko Bebek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!