08:44 / 28.01.2019.

Autor: E.P.C./HRT

Preminuo 27-godišnji glumac Robert Budak

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Još u subotu navečer publika ga je mogla vidjeti na daskama matičnog kazališta ZKM, gdje je i ostvario zapažene uloge.
U nedjelju je u 27. godini preminuo je jedan od najtalentiranijih mladih glumaca, Robert Budak. Još u subotu navečer publika ga je mogla vidjeti na daskama matičnog kazališta ZKM, gdje je i ostvario zapažene uloge.

Nastupao je u predstavama "Sherlock Holmes", "Alisa u zemlji čudesa", "Romeo i Giulietta", "Tit Andronik" i "Zdrav i čisti dom" u ZKM-u.

Nagradu Hrvatskog glumišta za iznimno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina dobio je 2017. za ulogu u predstavi "Taksimetar" Gorana Vojnovića u režiji Matka Raguža i produkciji Teatra Exit iz Zagreba.

"Napustio nas je jedan od najvažnijih glumaca mlađe generacije, ali zasigurno i čitavog hrvatskog glumišta, prekrasan i darovit mladić, dragi kolega i prijatelj, ostavivši za sobom golemu, nenadoknadivu prazninu. Ostaje uspomena na nesputanu radost kazališnog stvaranja koju je, samo na svoj način, velikodušno dijelio s kolegama glumcima, svojim suradnicima i publikom", ističu iz Zagrebačkog kazališta mladih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!