20:37 / 05.12.2020.

Autor: Tamara Džebić Šaljan/Vijesti iz kulture/HRT

Preminuo Ante Topić, operni pjevač HNK

-

-

Foto: - / -

Nakon dugotrajne borbe s koronavirusom umro je Ante Topić, dugogodišnji član Zbora Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Nakon dugotrajne borbe s koronavirusom umro je Ante Topić, dugogodišnji član Zbora Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

➡️ Zataškava li HNK Zagreb slučajeve koronavirusa?    

S tugom Vas obavještavamo da nas je nakon teške bolesti prerano napustio Ante Topić, dugogodišnji član našeg Zbora, divan kolega, pasionirani umjetnik i kroničar naše operne i ne samo operne scene. Svojim snažnim duhom koji ni u kakvoj situaciji nije dozvoljavao da ga uhvati pesimizam, Ante nam je i u teškim trenucima uvijek poklanjao svoju posebnu duhovitost i blagonakloni osmijeh, stoji u priopćenju HNK.

Strast kojom je volio svoj poziv opernog pjevača bila je vanserijska i unikatna. Bio je čovjek iskonski inspiriran životom, a optimizam i radost dijelio je sa svima s kojima je surađivao.

Duhovitost, osmjeh i erudicija ostat će u trajnom sjećanju naraštajima kolega s kojima je radio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!