Preminuo glumac Dragoljub Lazarov

28.12.2021.

15:43

Autor: Hina/A.P.C.

Dragoljub Lazarov, s Nelom Kocsis, 2013.

Dragoljub Lazarov, s Nelom Kocsis, 2013.

Foto: Davor Visnjic / PIXSELL

Hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac Dragoljub Lazarov, dugogodišnji član ansambla kazališta Gavella, preminuo je u Zagrebu, priopćilo je Gradsko dramsko kazalište Gavella.


Dragoljub Lazarov  diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1979.,  a još je tijekom studija surađivao s kazališnom radionicom Pozdravi, s Histrionima, K.P.G.T.-om. Od 1979. do 1989. godine kao član ansambla Teatra ITD, s predstavama "Mali Hamlet" i "Kontrabas" u režiji Zlatka Boureka obilazi sve značajnije svjetske festivale i u domaćem okružju dobiva mnoge značajne nagrade.


Neke od njih su Nagrada dramskih umjetnika 1987. godine, za ulogu Viteza, u režiji Joška Juvančića; Nagrada Festivala monodrama u Zemunu 1986. godine, za monodramu "Kontrabas" u režiji Zlatka Boureka; Nagrada Zlatni vijenac Festivala malih i eksperimentalnih scena u Sarajevu za predstavu "Mali Hamlet" u režiji Zlatka Boureka.


Na filmu surađuje s Lordanom Zafranovićem u "Okupaciji u 26 slika", Rajkom Grlićem u " Samo jednom se ljubi" te Antunom Vrdoljakom u filmu "Povratak".


Od 1990. Dragoljub Lazarov bio je član ansambla GDK Gavella u kojem je odigrao niz predstava, među njima i one u predstavama "Četvrta sestra" u režiji Janusza Glowackog, "Platonov ili Drama bez naslova" A. P. Čehova, "Duh" Margaret Edson, "Majstor i Margarita" Mihaila Bulgakova te "Latinovicz" Miroslava Krleže i Zlatka Viteza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!