Preminuo Michael Nesmith, pjevač grupe "The Monkees"

10.12.2021.

20:17

Autor: HRT/BBC

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shuttestock

Michael Nesmith, pjevač i gitarist pop grupe "The Monkees", preminuo je u 78. godini. Najpopularniji hitovi "The Monkeesa" bili su "Daydream Believer" i "I'm a Believer".  

Obitelj Michaela Nesmitha kazala je da je preminuo prirodnom smrću, jutros, u svojoj kući, okružen obitelji.

Nesmith je napisao pjesme poput "Mary, Mary", "Circle Sky", "Listen to the Band" i "The Girl I Knew Somewhere", a imao je i svoj TV "sitcom". "The Monkees" su upravo osnovani za TV emisiju i postali su popularni po pjesmama koje su napisane za njih. No Nesmith, Micky Dolenz, Peter Tork i Davy Jones preuzeli su "potpunu kontrolu" nad tom glazbom.

- Bili smo djeca s vlastitim ukusom za glazbu i sretniji izvodeći pjesme koje smo voljeli, i/ili napisali, nego pjesme koje su nam dali, rekao je Nesmith za "Rolling Stone" 2012. godine.

Odajući počast, TV producent John Levenstein je tvitao: "RIP Michael Nesmith. Bio je moj prvi šef. Bio sam mlad i neposlušan. Bio je zbunjen i strpljiv. Kasnije smo postali veliki prijatelji. Nije se bojao smrti."

Glazbenik Steven Page u svom tvitu objavio je: "Jedan od najvećih svih vremena. Počivaj u miru."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!