08:13 / 26.08.2018.

Autor: HRT

Proglašeni laureati 27. Nagrade Orlando

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ovogodišnji dobitnici nagrade Orlando, koju tradicionalno dodjeljuje HRT su hrvatska dramska umjetnica Nataša Kopeč i ruski pijanist Daniil Trifonov.
Koncertom američkog orguljaša Camerona Carpentera sa Simfonijskim orkestrom HRT-a pod ravnanjem Danielea Rustionija te kratkom ceremonijom slaganja festivalske zastave pred crkvom svetog Vlaha u Dubrovniku sinoć su zatvorene su 69. Dubrovačke ljetne igre.

U svom 69. izdanju najveći hrvatski festival okupio je gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta, koji su u 47 dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza, na 30 scenskih i ambijentalnih lokacija pred oko 60 tisuća domaćih i inozemnih posjetitelja izveli 86 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih, filmskih, likovnih i drugih programa.

Ovogodišnji dobitnici nagrade Orlando, koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa, su hrvatska dramska umjetnica Nataša Kopeč i ruski pijanist Daniil Trifonov. Kopeč je nagrađena za ulogu Olivije u dramskoj predstavi "Pod balkonima" Ranka Marinkovića u režiji Darija Harjačeka, a Trifonov je nagradu zaslužio sjajnom izvedbom u čast Chopinu u prepunom Kneževu dvoru 6. kolovoza.

Na svečanosti u dubrovačkoj palači Sponza nagrade im je u ime pokrovitelja Nagrade Orlando dodijelio Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!