13:22 / 03.12.2019.

Autor: Maroje Vučićević/V.M./HRT

Prva filmska režija Borisa Homovca

-

-

Foto: - / -

‘Više ne znam ko smo mi’ prvi je film novinara i kritičara Borisa Homovca koji je publiku sinoć u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema uvukao u jednu posebnu blagdansku ljubavnu priču.
Jedna žena, jedan muškarac, devet godina poslije u filmu ‘Više ne znam ko smo mi’. Prvi je to film novinara i kritičara Borisa Homovca koji nas je sinoć u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema uvukao u jednu posebnu blagdansku ljubavnu priču.

Jednog adventskog dana dvoje ljudi srednjih godina koji su se nekad jako voljeli slučajno se, nakon devet godina, susreće u Zagrebu: Ta priča je ispričana u jednom dahu, u jednom danu. Ima tu i tuge i veselja i samoće i susreta... Sve je to pomiješano u jednoj životnoj priči, kaže glumica Dora Fišter.

Kako ističe Homovec, film mu je uvijek bio prva ljubav. Režirao ga je prema vlastitom scenariju, koji govori o maskama koje nosimo i tajnama koje skrivamo od najbližih.

- Ogromno je uzbuđenje zato što je to jedan mali zagrebački film koji je sniman tijekom prošloga Adventa. To je ljubavna priča i strašno nam je važno da vidimo baš reakcije Zagrepčana. Imali smo premijeru ljetos u Puli, ali znate kako je to kad gledaju kritičari, profesionalci itd. Oni imaju jednu drugu vizuru, komentira scenarist i redatelj Boris Homovec.

Producent i montažer filma Sergej Stanojkovski kaže da je, nakon što je pročitao scenarij, odlučio Homovcu povjeriti i režiju. Pokazao se, dodaje, kao izvrstan timski igrač koji brzo uči.

Riječ je o malom art filmu posebne atmosfere, a posvećen je uspomeni na Roberta Budaka, mladoga glumca koji je umro iznenada početkom ove godine.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!