12:25 / 18.06.2018.

Autor: V.M./M.Nj./HRT

Prve nagrade na 27. Danima hrvatskoga filma

Nenad Polimac

Nenad Polimac

Foto: - / -

Na u subotu otvorenim 27. Danima hrvatskoga filma Zlatnog Oktavijana za životno djelo dobio je Petar Krelja, a nagradu "Vladimir Vuković" filmski kritičar Nenad Polimac.
Ta smotra, koja donosi najbolje domaće kratke i srednjometražne igrane, dokumentarne, eksperimentalne, animirane i namjenske filmove, ove godine u konkurenciji donosi 63 ostvarenja.

Na u subotu otvorenim 27. Danima hrvatskoga filma već su dodijeljene i prve nagrade: za životno djelo Zlatnog Oktavijana dobio je Petar Krelja, a nagradu "Vladimir Vuković" filmski kritičar Nenad Polimac.

Meni, zapravo, to puno ne znači. Važnije mi je da sam još uvijek u pogonu, da nastojim pisati zanimljivo i nalaziti provokativne teme,  komentirao je Polimac.

Natjecateljski program u kojemu su 63 naslova - otvorili su u Annecyju upravo nagrađeni Biciklisti, a prikazani su i Brodovi i dalje ne pristaju, Dragi susjedi, Kraljica, te spot Kojota Nova riječ i metareklama Televizija budućnosti.

Osim u Ljetnom kinu Tuškanac, 27. DHF do srijede donose i bogat popratni program u Centru za kulturu Trešnjevka, Parku Stara Trešnjevka, Staroj vojnoj bolnici te Akademiji dramske umjetnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!