11:23 / 12.02.2018.

Autor: Paula Poljak - Morandini / V.M.

Prvi mjuzikl u varaždinskom HNK-u - gotovo rasprodan

Lea Anastazija Fleger

Lea Anastazija Fleger

Foto: - / -

U varaždinskom HNK-u ovih je dana posebno svečano - novi premijerni naslov prvi je suvremeni mjuzikl u toj kazališnoj kući. Riječ je o svjetski poznatom glazbeno-scenskom djelu Prošlih pet godina
U varaždinskom HNK-u ovih je dana posebno svečano - novi premijerni naslov prvi je suvremeni mjuzikl u toj kazališnoj kući. Riječ je o svjetski poznatom glazbeno-scenskom djelu Prošlih pet godina.

Intimnu ljubavnu priču punu emocija, humora i dobre glazbe pričaju dva lika. To je zapravo pet godina života tog para, Cathy i Jamiea. Jako je zanimljivo to što ona priča priču od kraja prema početku, a on, pak, od početka prama kraju i na sredini se spoje,  objašnjava redateljica Lea Anastazija Fleger.

Mjuzikl američkog autora Jasona Roberta Browna izvođen je na svjetskim pozornicama, a i filmski je uprizoren. Taj je komad postao kultni klasik. Predstava je to, koju sam uvijek sanjao da ću ili raditi ili igrati. Tako da je ovo još jedan ostvaren san,  priznaje Igor Barberić koji tumači ulogu Jamieja.

Mjuzikl je, zapravo, svojevrsna kraljica teatra jer se tu treba skupiti sve vještine u jednu - i pjevanje i ples i glumu… Tako da je to teško, ali je i veći izazov,  kaže Hana Hegedušić – nositeljica uloge Cathy.

Zahtjevnu ulogu pričanja glazbene ljubavne priče Hana Hegedušić dijeli s Ivanom Čuićem i Igorom Barberićem u alternaciji, a glazbu izvodi mali sastav od šestero glazbenika. To je veoma lijepo komorno djelo, pogotovo za ovako krasno kazalište i za ovakvu dobru dvoranu i ugodnu akustiku,  komentira dirigent Stjepan Vuger, a intendantica HNK-a Varaždin Jasna Jakovljević dodaje: Sretni smo da po prvi puta u povijesti tog kazališta imamo mjuzikl. Otvoren je dio za orkestar i svi smo vrlo uzbuđeni, a cijeli grad diše s nama.

Koliko je varaždinska publika željna mjuzikla, pokazuje činjenica da je prvih šest izvedbi gotovo rasprodano.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!