Pula: Predstavljen filmski program "Circolo classic"

30.07.2021.

13:11

Autor: B.A./Hina/HRT

Kino Valli

Kino Valli

Foto: Duško Marušić / PIXSELL

Filmski program "Circolo classic", koji je prošle godine nastao u suradnji Pula Film Festivala i pulske zajednice Talijana, u sklopu kojeg će se od 3. do 31. kolovoza prikazati osam filmova talijanske i francuske produkcije, predstavljen je u petak na konferenciji za novinare u Puli.

Izbornica programa Tanja Miličić istaknula je da će u sklopu ovogodišnjeg izdanja "Circolo classica" biti prikazano ukupno osam filmova koji zauzimaju visoko mjesto na ljestvici najpopularnijih filmova svih vremena i predstavljaju legende francuske i talijanske kinematografije - Catherine Deneuve i Marcella Mastroiannija, inače strastvene ljubavnike u stvarnom životu.


Ciklus klasika počinje filmom "Ljepotica dana" Luisa Bunuela, a nastavlja se filmovima "Bijele noći" Luchina Viscontija, "Cherbourški kišobrani" Jacquesa Demyja, "Brak na talijanski način" Vittorija De Sice, "Odvratnost" Romana Polanskog, "Jedan izuzetan dan" Ettorea Scole, "Posljednji metro" Françoisa Truffauta i "Osam i pol" Federica Fellinija. Ulaznice, po cijeni od dvadeset kuna po filmu, mogu se kupiti putem mrežne stranice kina Valli ili sat vremena prije početka projekcije u Circolu.


Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva grada Pule Lena Radunić izrazila zadovoljstvo nastavkom ovog prepoznatog programa i naglasila da se uvijek osluškuju potrebe građana, koji s velikim zanimanjem prate kulturne programe poput ove filmske poslastice.


- Nema sumnje da će ovaj program pridodati još jednu lokaciju na bogatoj filmskoj mapi Pule, poručila je Radunić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!