Pulski filmski festival otvorio "General" - donosimo razgovore s crvenog tepiha

13.07.2019.

17:32

Autor: Jana Radić/V.K./P.F./HRT

default error photo
Sve je spremno za početak Pulskog filmskog festivala. Otvorit će ga premijera dugo očekivanog filma "General".
Pulski filmski festival večeras je proglasila otvorenim predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. Zatim je slijedila premijera dugo očekivanog filma "General".

Filmska priča o generalu Anti Gotovini najiščekivaniji je film ovogodišnjeg festivala. Ekipa je stigla u Pulu, a uoči večerašnje premijere ne skrivaju uzbuđenje.

- Kad radite na svome jeziku i kad radite na takvoj jednoj tematici koja je zahtjevna i velika i na jednom liku koji još postoji, koji je živ, velika je odgovornost. Ovo je najveći projekt na kojem sam ikad radio u životu, naglasio je Goran Višnjić, glumac.

Redatelj Antun Vrdoljak dugo je radio na filmu "General", a publika će najesen na Hrvatskoj televiziji moći pogledati i istoimenu seriju.

- Nisam mogao podnijeti da su se utrkivali tko će ga prije izdati, tko će ga prije predati. To je, sad bi se rasplakao, to je nepravda prema jednom čovjeku, rekao je Vrdoljak, redatelj.

Donosimo i razgovore s crvenog tepiha na samom otvorenju Pulskog filmskog festivala. Razgovarali smo sa scenaristom i redateljom Antunom Vrdoljakom, glumcima Reneom Bitorajcem, Goranom Višnjićem, Tarikom Filipovićem,  Natašom Janjić, Borkom Perićem i Goranom Navojcem te predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović. 


Za Zlatne arene natjecat će se šesnaest filmova od kojih je osam iz domaće produkcije. Strani program nudi nagrađivane recentne uratke većinom europske kinematografije, a zemlja partner je Turska.  

- Mislim da ovaj festival s više od 110 filmova, sa sedamnaest lokacija, sa jednim bogatim programom industry i programom za djecu i odrasle, može ispuniti očekivanja mnogih koji se nađu u Puli i da će zaista uživati u narednom tjednu, naglasila je Gordana Restović, ravnateljica Pulskog filmskog festivala. 

Svečano je otvaranje uz već tradicionalni vatromet u 21:30, a kako je najavljeno, u pulsku Arenu stiže i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!