13:58 / 08.08.2018.

Autor: T.V./Hina

Rab Jazz Fest od 6. do 9. rujna

-

-

Foto: - / -

Festival će otvoriti Matija Dedić Trio & Gabi Novak, a nastavit će se nastupom Ivane Kindl, ansambla Jazziana Croatica i Zvjezdan Ružić Sexteta.
Treći Rab Jazz Fest, na kojemu će nastupiti domaći i međunarodni glazbenici na nekoliko lokacija u gradu Rabu održat će se od 6. do 9. rujna, najavili su organizatori festivala. Festival će otvoriti Matija Dedić Trio & Gabi Novak, a nastavit će se nastupom Ivane Kindl, ansambla Jazziana Croatica i Zvjezdan Ružić Sexteta.

U sklopu festivala, 8. rujna na Trgu Slobode Pjaceti nastupit će jedan od najpoznatijih hrvatskih jazz gitarista Elvis Stanić, sa svojim sastavom Elvis Stanić Group. Nakon njih nastupit će jedan od najvećih gitarističkih gipsy jazz glazbenika i učenik Djanga Reinhardta Stochelo Rosenberg. Njemu će se pridružiti mlađi brat, također virtuoz na gitari, Mozes Rosenberg te hrvatski scenarist, skladatelj i glazbenik Mate Matišić. Posljednji dan festivala bit će u znaku Music of Boško Petrović, potom nastupa Ervin Baučić Blues Banda.

Organizatori i pokrovitelji Rab Jazz Festa su Grad Rab, Pučko otvoreno učilište Rab, Turistička zajednica Grada Raba i Valamar Riviera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!