Radijski koncert Gudačkog kvarteta Sebastian

27.03.2023.

10:03

Autor: Mirna Farkaš Salamon/Vijesti iz kulture/HRT/V.M.

Kvartet Sebastian u Studiju HRT-a

Kvartet Sebastian u Studiju HRT-a

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Hrvatski radio organizirao je još jedan koncert za pamćenje u studiju Bajsić HRT-a. Nastupio je Gudački kvartet Sebastian, uz prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija. 

Praizveli su "Čudnovate petorke", skladatelja Tomislava Uhlika, te Drugi gudački kvartet Alfreda Schnittkea, jednog od najosebujnijih skladatelja 20. stoljeća, i prvi gudački kvartet u Es-duru velikog njemačkog skladatelja iz vremena glazbene romantike Felixa Mendelssohna.

Koncert su otvorili skladbom Ferde Livadića - pravnika i skladatelja iz razdoblja ilirskog preporoda, a nastup je zabilježila ekipa Vijesti iz kulture:

Violinist Anđelko Krpan je izjavio da je "svirka u Bajsiću uz izravni prijenos na Hrvatskom radiju izvrsna prilika da ih  više ljudi čuje."

- Atmosfera je bila izvrsna, a imati i voditelja kroz koncert je nešto što do sad nismo imali. Kao i inače na našim koncertima, spajamo umjetnosti pa je će publika mogla vidjeti dvije umjetnine naše proslavljene grafičarke Mirjane Vodopija, profesorice na Likovnoj akademiji, dodao je Krpan.

Galerija
Anđelko Krpan, Foto: Vijesti iz kulture/HRT
Rad Mirjane Vodopije, Foto: Vijesti iz kulture/HRTRad Mirjane Vodopije, Foto: Vijesti iz kulture/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!