"Rally po galerijama" - prvi događaj u Hrvatskoj koji mapira galerije

12.11.2022.

14:21

Autor: Marko Percan/Dnevnik/HRT

Rally je obuhvatio 13 galerija

Rally je obuhvatio 13 galerija

Foto: Dnevnik / HRT

Sinoć je u Puli održan "Rally po galerijama" - prvi događaj u Hrvatskoj koji mapira galerije i tako promiče rad umjetnika koji u njima izlažu. Zanimljivost je da posjetitelji u galerijama skupljaju naljepnice te tako označavaju one koje su posjetili, a oni koji ih obiđu sve - dobivaju simboličnu Povelju za spas kulture.

Priprema, pozor - kreni! Na poseban rally, gdje brzina nije cilj. 


- Naravno da nam nije cilj da se galerije ubrzano posjete u smislu nedostatka doživljaja, riječ je o otkrivanju novih prostora, objašnjava organizatorica Nela Simić.


A riječ je o otkrivanju 13 pulskih galerija. I to na interaktivan način. 


- Skupe mapu, onda obiđu galerije koje su ucrtane na mapi i skupljaju naljepnice, lijepe na ucrtanu kartu. Ako skupe sve, dobivaju simboličnu povelju za spas kulture, kaže koordinator manifestacije Dan Pauletta.


U tu akciju spašavanja uključili su se mnogi.  


- Sviđa mi se kako je osmišljeno da se obilaze galerije i skupljaju naljepnice i mislim da to potiče ljude da prođu puno više galerija nego inače, rekla je jedna posjetiteljica.


Oni koji su obišli sve galerije, došli su po svoju povelju u Centar Rojc. Posjetitelji su povelje izrađivali sami. 


Četvrto izdanje pulskog umjetničkog rallyja tako je i ovaj put uspješno prošlo ciljem. 

Više pogledajte u prilogu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!