21:19 / 22.11.2019.

Autor: HRT

Rambo Amadeus primio posebno priznanje DORF-a za doprinos undergroundu

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon što je primio priznanje, Rambo Amadeus zasadio je u ulici Slavka Jankovića stablo kako bi u suradnji s DORF-om skrenuo pozornost javnosti na potrebu očuvanja i zaštite okoliša.
Posebno priznanje vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma - DORF za doprinos undergroundu ove godine dobio je glazbenik Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, a kako je taj poznati crnogorski glazbenik u kolovozu bio spriječen doći na festival, priznanje mu je uručeno u petak.

Nakon što je primio priznanje, Rambo Amadeus zasadio je u ulici Slavka Jankovića stablo kako bi u suradnji s DORF-om skrenuo pozornost javnosti na potrebu očuvanja i zaštite okoliša.

- Ovo mi je, valjda, jedno deseto stablo koje sadim, a cilj mi je zasaditi ih barem stotinjak i mislim kako je to vrlo vrijedna akcija očuvanja prirode i okoliša - kazao je glazbenik dodajući kako je vrlo sretan zbog nagrade DORF-a.

Underground, kako je ocjenio, kao umjetnički segment društva ima vrlo oštre kriterije koje nije lako zadovoljiti pa mu je kompliment dobiti nagradu za svoj posao u kojem se nije lako održati na sceni i još od njega hraniti sebe i vlastitu obitelj.

- Jako mi je žao što mi svi pripadnici undergrounda nismo mainstream, što društvo nije toliko uređeno da bi postali mainstreim - kazao je Rambo Amadesu dodajući kako to što je underground za njega predstavlja sigurno sklonište gdje čovjek može da zadrži svoje etičke standarde ne ulazeći u kompromise sa svime onime što nudi"službena" kultura.

Poručio je kao svaki misleći čovjek koji nije samo za opciju "u se, na se i poda se" pokušava u današnje vrijeme pronaći neku vrstu moralne niše u kojoj bi mogao da ima svoj mir.

- U zadnje vrijeme vidimo da se po prvi put stvara takva moralna niša jer čitavo čovječanstvo ima zajedničkog neprijatelja, a njegovo ime je profit i kapital koji se oteo od ljudskog roda - kazao je Rambo Amadeus kritizirajući današnji svijet u kojem su poslovne korporacije i kapital bez ikakve kontrole i kaznene odgovornosti za ono što rade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!