Rani radovi Judite Gamulin i Filipa Zadra

08.03.2018.

13:35

Autor: V.M./HRT

scena iz filma Cvijeće

scena iz filma Cvijeće

Foto: - / -

Predstavljamo dvije kratkometražne obiteljske priče nastala u produkciji zagrebačke Akademije dramske umjetnosti te njihove autore.
Predstavljamo dvije kratkometražne obiteljske priče nastala u produkciji zagrebačke Akademije dramske umjetnosti te njihove autore.

Igrani film Cvijeće redateljice Judite Gamulin, snimljen je 2015. godine i jedan je od najnagrađivanijih studentskih filmova. Prošle je godine bio nominiran za nagradu Studentski Oscar Američke filmske akademije u kategoriji najboljeg stranog igranog filma.

Film govori o dvije obitelji koje dolaze u posjet očevima koji dijele bolničku sobu. Priča je podijeljena u dva dijela u kojima se isti događaj prikazuje iz dvije različite perspektive - imućne urbane obitelji te provincijske obitelji srednje klase.

U filmu glume Dušan Gojić, Ksenija Pajić, Hrvojka Begović, Adrian Pezdirc, Mirela Brekalo Popović, Željko Königsknecht, Matija Čigir i Danijel Ljuboja. O radu na filmu govore scenaristica i redateljica Judita Gamulin, producentica Ana Vidović i skladatelj Vid Hribar.

U kratkom igranom filmu Igrica redatelj i scenarist Filip Zadro prikazuje dječje poimanje svijeta i zaluđenost video-igrama. Radi se o trećoj filmskoj vježbi pod naslovom 'rastanak' u kojoj studenti imaju zadatak prenijeti određenu emociju bez dijaloga.

Autori se ovdje bave mračnom stranom dječjeg svijeta, te istražuju neke žanrovske zakonitosti horora. U filmu glume Luka Novaković Bobanac, Marina Redžepović i Filip Vidović.

Ciklus emisija Rani radovi, koji možete pratiti na HRT3 i na usluzi HRTi, nastaje u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!