Rani radovi: Nikica Zdunić

12.02.2018.

15:57

Autor: Rani radovi / V.M.

default error photo
U suradnji s Akademijom dramske umjetnosti HRT predstavlja studentske filmove raznih žanrova, nastale u proteklih nekoliko godina.
U suradnji s Akademijom dramske umjetnosti HRT predstavlja studentske filmove raznih žanrova, nastale u proteklih nekoliko godina.

U prvoj emisiji ciklusa Rani radovi prikazali smo igrani film 13+, redateljice Nikice Zdunić, snimljen 2016. godine. Film je do sada prikazan na nekoliko festivala, osvojio je i nagrade, a o filmu su govorile redateljica Nikica Zdunić, producentica Tajana Bakota, snimatelj Mario Pućić i montažer Denis Golenja.

Film prikazuje život dviju djevojčica: Janka je na pragu puberteta i zaokupljena je plesom na koji ide s prijateljicom Zoranom. Zorana se bavi tipičnim tinejdžerskim stvarima - ljubljenjem, odjećom i tulumima, a Janka pokušava ostati u dječjem svijetu. Prolazeći kroz probleme i poraze koji se u očima djevojčice čine velikima, Janka ulazi u svijet tinejdžera htjela to ili ne.

Ciklus Rani radovi, koji emitiramo svake druge srijede u 20.35h na HRT3, uz trenutnu studentsku produkcije tematizirat će i prve filmske korake danas poznatih filmaša - autora nekih od najvećih kino-hitova hrvatske kinematografije.

Ciklus Rani radovi pratite i na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!