13:09 / 21.03.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Raspisan natječaj za Dane hrvatskog filma

-

-

Foto: - / -

U okviru festivala dodjeljuju se i Nagrade Oktavijan Hrvatskoga društva filmskih kritičara za animirani film, dokumentarni film, eksperimentalni film, igrani film, namjenski film.
Otvorene su prijave filmova za natjecateljski program 27. Dana hrvatskog filma koji će se,  s odabranim filmovima iz jednogodišnje hrvatske filmske produkcije, održati od 16. do 20. lipnja u Zagrebu.

Organizator Dana hrvatskog filma poziva poducente i filmske autore da prijave filmove do 15. travnja, putem e-maila prijave@danihrvatskogfilma.net.

Filmovi se prijavljuju u kategorijama: Kratkometražni i srednjometražni igrani film, Dokumentarni film, Animirani film, Eksperimentalni film i Namjenski film, što uključuje i glazbeni spot.

Razmatrat će se svi filmovi hrvatskih autora ili producenata koji su između dva izdanja Dana hrvatskoga filma premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani.

Uz prijavu treba priložiti, među ostalim, kratki sinopsis i fotografije iz filma, online screener filma, naziv filma na hrvatskom i na engleskom jeziku, biografiju redatelja i producenta, informacije o produkcijskoj tvrtci.

Stručni žiri dodijelit će nagrade u svakoj od kategorija te Grand Prix za najbolji film. U okviru festivala dodjeljuju se i Nagrade Oktavijan Hrvatskoga društva filmskih kritičara za animirani film, dokumentarni film, eksperimentalni film, igrani film, namjenski film. Među ostalim, dodijelit će se i Nagrada publike.

Ovogodišnji Dani hrvatskog filma održat će se u kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u Centru za kulturu Trešnjevka i u Parku Stara Trešnjevka te u prostorima Akademije dramske umjetnosti (Frankopanska 22) i Stare vojne bolnice.

Dani hrvatskog filma su utemeljeni 1992. godine i uz Pulski filmski festival, jedna su od najstarijih filmskih manifestacija u Hrvatskoj. Izvorno su zamišljeni kao informativna revija proizvedenih filmova, bez selekcije i nagrada, koje se postupno uvode u narednim izdanjima festivala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!