18:24 / 20.12.2020.

Autor: Franka Jović Tonkli/Vijesti u 17/IMS/HRT

Red za kulturu - neobičan prizor i kad nije pandemija

-

-

Foto: - / -

Mladi splitski umjetnici na inovativan način predstavljaju svoje radove i suvremenu umjetnost. Na dan ili dva okupe se na jednoj lokaciji, koju pretvore u takozvanu pop-up-art galeriju.
Skupina mladih, talentiranih splitskih umjetnika odlučila je na inovativan način predstaviti svoje radove i suvremenu umjetnost. Na dan ili dva okupe se na jednoj lokaciji, koju pretvore u takozvanu pop-up-art galeriju. Ovog vikenda izlažu u Klubu Zona.

Red za kulturu - neobičan prizor i kad nije pandemija. Ali ovo je lijepa slika Splita već drugi dan, koliko u Klubu Zona traje Nomad gallery art.

- Ideja je apsolutno fenomenalna jer mladi umjetnici ovdje nemaju gdje zapravo prostora da izlažu, a kamoli to da prodaju i pogotovo u ovim vremenima.

- Mislim da je super inicijativa i nadam se da ćemo i kupit možda nešto, vidit ćemo, koliko nam studentski budžet dozvoli.

Uz razgovor s autorima, mogu se povoljno kupiti grafike, posteri, majice, fotografije, torbe, stripovi. Ivan Svaguša, mladi splitski akademski slikar i crtač stripova, oduševljen je odzivom posjetitelja.

- Ko nekakva iskrica života, em jer se radi u Splitu u kojem općenito umjetnost i kultura pate tj. uvijek su nekako segrerirani, recimo to tako, a pogotovo je to potrebno sada. Ako neko ne kupi nešto, vidjet će nešto što kožda nije vidio od nekog umjetnika, rekao je Ivan Svaguša, akademski slikar.

- Cilj nam je tj. već smo iskakali na različitim alternativnim lokacijama u gradu Splitu s planovima da se širimo mi dalje, da se pojavimo i u nekim drugim gradovima u Hrvatskoj, rekla je Mirela Jusupović, organizatorica Nomad gallery arta.

Šetajuća galerija s radovima 12 lokalnih umjetnika noćas iskače iz ovog prostora. Iduće mjesto još je nepoznato.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!