Reporterka Radio Sljemena Radaljac Krušlin nagrađena na festivalu u New Yorku

13.10.2021.

13:29

Autor: HRT

Ivana Radaljac Krušlin

Ivana Radaljac Krušlin

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Novinarka, urednica i voditeljica Radio Sljemena Ivana Radaljac Krušlin nagrađena je u srijedu rano ujutro brončanim mikrofonom na festivalu u New Yorku u kategoriji dokumentarnih reportaža iz zdravstva za naslov "COVID bolnica Dubrava".

Reportaža donosi stanje i raspoloženje sa zatvorenog intenzivnog COVID odjela Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu na vrhuncu epidemijskog vala, 10. studenoga 2020. godine. Ivana je prva radijska novinarka u Hrvatskoj koja je ušla na taj odjel, zajedno sa snimateljem Krešimirom Horvatom, a reportažu je montirao Tomislav Šamec.

"Nagrada mi strašno puno znači, posebno u vremenu kada je novinarstvo u kušnji, i kada se u svom radu susrećemo s izazovima koji nalikuju na ratno stanje. Ona mi je veliki emotivni miraz, profesionalni poticaj i velika odgovornost da dok god budem radila, ljudima donosim radove koji poštuju ljudske vrijednosti i pravila struke", izjavila je Ivana Radaljac Krušlin.

Priprema, snimanje i montaža toga novinarski i psihološki iznimno zahtjevnog materijala, obavljeni su u nepuna tri dana, a slušatelji Radio Sljemena i Prvog programa Hrvatskoga radija iz prve su ruke mogli osjetiti atmosferu rada i boravka u takvim, teškim i izazovnim uvjetima, kaže se u opisu kandidature.

Ta potresna, ali informativna reportaža, školski je primjer vrhunskog radijskog novinarstva koji zvukom oslikava dramatičnu stvarnost, dodaje se.

Uz njujoršku nagradu Best Radio Award, novinarka i urednica Ivana Radaljac Krušlin za istu je emisiju nagrađena međunarodnim priznanjem AVA Digital Awards u Dalasu te HND-ovom nagradom "Marija Jurić Zagorka" za 2020. za radijsko novinarstvo.

Zagorkina nagrada također naglašava rad Ivane Radaljac Krušlin za vrijeme potresa koji je pogodio Zagreb i dočekao je u novinarsko-voditeljskoj smjeni uživo, kada je unatoč stresu i neizvjesnosti trenutka ostala pribrana i posvećena objektivnom i pravodobnom informiranju.

Izvješćivanje o potresu u Zagrebu i Petrinji navodi se kao razlog zbog kojeg su čitatelji Večernjeg lista izglasali Večernjakovu ružu u kategoriji radijska osoba godine Ivani Radaljac Krušlin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!