16:50 / 27.02.2019.

Autor: V.M./Hina/HRT

Retrospektiva Ive Gregurevića

-

-

Foto: - / -

Na samom početku ove godine prerano nas je napustio nedvojbeno jedan od najvećih glumaca našeg vremena, Ivo Gregurević. Njegov umjetnički život teško je obuhvatiti, no dio opusa prikazuje se na zagrebačkoj retrospektivi od danas do 24. ožujka.
Na samom početku ove godine prerano nas je napustio nedvojbeno jedan od najvećih glumaca našeg vremena, Ivo Gregurević. Njegov umjetnički život teško je obuhvatiti, no dio opusa prikazuje se na zagrebačkoj retrospektivi od danas do 24. ožujka. Sve projekcije počinju u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Kino Forum SC-a, koje se nalazi u sklopu Studentskoga doma 'Stjepan Radić', gdje je nakon petogodišnje stanke od siječnja ponovno pokrenut filmski program, bit će domaćin ciklusa filmova Ive Gregurevića, koji će u redovitom tjednom ritmu predstaviti ukupno dvanaest filmova koji predstavljaju presjek njegove karijere s najznačajnijim i najviše pamtljivim ulogama toga glumca u odabiru urednika programa, redatelja Zvonimira Rumboldta.

Retrospektiva Ive Gregurevića donosi filmove "Ćaća" (2011.), "Kosac" (2014.), "Imena višnje" (2015.), "Sokol ga nije volio" (1988.), "Čaruga" (1991.), do "Osmi povjerenik" (2018.) i druge, a ciklus danas otvara "Ne naginji se van" iz 1977. godine.

Kao specifičnost programa Rumboldt je najavio gostovanje kolega i suradnika Ive Gregurevića na svakoj od projekcija, koji će odgovarati na pitanja publike i govoriti o filmu. Prvi gost bit će redatelj filma Bogdan Žižić.

Sljedeći će gosti biti Zvonimir Jurić, Branko Schmidt, Ivan Salaj, Mate Matišić, Slobodan Trninić, Davorin Gecl, Barbara Nola, Anja Šovagović Despot, Iva Mihalić te Ivan Maloča.

Retrospektivu filmova Ive Gregurevića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavili su urednik filmskog programa Studentskog centra Zvonimir Rumboldt, te glumac Borko Perić:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!