11:36 / 15.10.2019.

Autor: Vesna Mimica/V.M./HRT

Robinje obveza koje si namećemo

-

-

Foto: - / -

Plesnu priču 'Tri' o ženama i njihovoj svakodnevnoj borbi za prava premijerno je u Laubi izveo Plesni ansambl &M.
Plesnu priču 'Tri' o ženama i njihovoj svakodnevnoj borbi za prava premijerno je u Laubi izveo Plesni ansambl &M.

Nadahnuta Moirama - Suđenicama koje poznajemo po tkanju životnih niti, ali i njihovu raskidanju - nastaje predstava 'Tri' plesnog ansambla &M Andree Solomun i Eme Janković kojima se ovaj put pridružila i Iva Čevizović. Robinje obveza koje si namećemo govore o karakteru plesačica i njihovih likova.

Istkane niti života plesačice prekidaju ili podnose, ovisno o težini zadaće. Nijedna nije samo jedan lik i onome s čim se bore ili im je zadano pristupaju na drugačiji način.

Razapeta crvena haljina s tisuću niti i predmeta scenografa Hrvoja Vuklova simbol je razapetosti žena u društvu koje im nameće ulogu majke, domaćice, božanstva. One kojoj ništa nije teško. Jesu li one na kraju dana samo ljudi, pitaju se autorice predstave.

Koreografija je nastala zajedničkim radom i promišljanjem pokreta. Izvrsna klasična tehnika, opuštenost suvremenog plesa i povezanost triju plesačica ovu predstavu čine zanimljivom i iznimno atraktivnom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!