15:15 / 08.04.2019.

Autor: Zrinka Turalija Kurtak/D.I./V.M./HRT

Rossinijeva opera 'Žena s jezera' prvi put pred hrvatskom publikom

-

-

Foto: - / -

Premijera te vizualno iznimno atraktivne opere u tri čina Gioacchina Rossinija bit će održana u petak, 12. travnja u HNK-u Zagreb, a redatelj opere naš je proslavljeni kontratenor Max Emanuel Cenčić.
Premijera te vizualno iznimno atraktivne opere u tri čina Gioacchina Rossinija bit će održana u petak, 12. travnja., a redatelj opere naš je proslavljeni kontratenor Max Emanuel Cenčić.

Posljednjih se tjedana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu priprema prava poslastica za ljubitelje opere: Rosinijeva 'Žena s jezera', dvjesto godina poslije talijanske praizvedbe, prvi će put izaći pred hrvatsku publiku.

Pogledajte razgovor s Maxom Emanuelom Cenčićem – gostom Vijesti iz kulture:

Cenčić nije samo redatelj, nego nastupa i u jednoj od glavnih uloga - onoj Malcolma. Uloga je izvorno pisana za mezzosopran, a prvi je put u povijesti tumači muški pjevač.

Operom će ravnati dirigent George Petrou, a predstava će krajem svibnja gostovati i na festivalu Maifestspiele u Wiesbadenu.

Uoči premijere u emisiji Kultura s nogu gostovala je mezzosopranistica Iva Krušić, koja nastupa u ulozi Albine:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!