Rovinjskom studiju Tumpić/Prenc nagrada za najbolji rad na European design awards

04.05.2020.

16:06

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Nagrađen je projekt signalizacije Gradskih bazena Pula-Pola. Studio je osvojio i dva Zlata – za pulske bazene te za bocu maslinovog ulja Latini.
Rovinjski Studio za vizualne komunikacije Tumpić/Prenc osvojio je Best of Show, nagradu na ovogodišnjem natjecanju European Design Awards.

Najboljim od svih pristiglih radova iz cijele Europe proglašen je projekt signalizacije Gradskihbazena Pula-Pola, koji je nagrađeni Zlatom u kategoriji Signalizacije. Još jedno Zlato rovinjski je studio osvojio u kategoriji Ambalaže hrane i pića, i to za pakiranje maslinovog ulja Latini. Ovo je dosadnajveći uspjeh hrvatskih dizajnera na prestižnom natjecanju čijižiri čine kritičari, urednici i autori iz 11 uglednih europskih magazina o dizajnu.

Tim studija, kojeg čine Sara Prenc Opačić, Anselmo Tumpić i Anton Licul Grk, izradio je cjelokupni vizualni identitet te unutarnju signalizaciju Gradskih bazena Pula-Pola.

- Drago nam je što je pobijedio ovaj veliki izazovni projekt za objekt koji se prostire na oko 6000 četvornih metara. Cilj nam je bio obogatiti samu arhitekturu, a to smo napravili korištenjem klasične ikone signalizacije u dijelu objekta, dok smo u drugom dijelu te ikone animirali te kroz zabavu postigli komunikaciju sa samim objektom, izjavio je kreativni direktor Anselmo Tumpić.

Osnovni element vizualnog identiteta i signalizacije su bijela i plava linija, koje se provlače kroz sve prostora te služe i kao podloga za različite ilustracije pojedinih sadržaja, ali i znamenitosti grada Pule.

- Posebno me veseli ova nagrada, između ostalog jer sam 13 godina i sama provela u bazenu. Plivanje nije baš vizualno najatraktivniji sport. Kad uđe u bazen, plivač ima samo crtu koju prati i svoju glavu. Samim time zadatak nam nije bio najjednostavniji, ali uspjeli smo zadovoljiti sve - od plivača, preko građana i arhitekata, pa do stručne javnosti, ističe direktorica Sara Prenc Opačić.

Također Zlatom ovjenčana ambalaža maslinovog ulja Latini inspirirana je stoljetnim obiteljskom pričom o pretku proizvođača ulja koji je jednom za nadnicu od zemljoposjednika dobio tada rijetku kariranu košulju. Karirani uzorak s džepićemna etiketi već je nagrađen prestižnim međunarodnim priznanjem Red Dot: Best of the Best te srebrnom nagradom na natjecanju IdejaX.
Rovinjski studio Tumpić/Prenc dobio prestižnu međunarodnu nagradu Red Dot
Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnja je svečanost dodjele European Design Awards u Valenciji otkazana, a dobitnici su proglašeni online, putem Youtube kanala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!