11:46 / 12.12.2018.

Autor: V.M./HRT

Sabrana djela za orgulje Franje Dugana

-

-

Foto: - / -

U povodu obilježavanja 70. godišnjice smrti istaknutoga hrvatskog glazbenog umjetnika i pedagoga, akademika Franje Dugana, predstavljen je dvostruki album 'Franjo Dugan: Sabrana djela za orgulje'.
U povodu obilježavanja 70. godišnjice smrti istaknutoga hrvatskog orguljaša, skladatelja, pedagoga i dugogodišnjeg nastavnika i rektora Muzičke akademije u Zagrebu, akademika Franje Dugana, predstavljen je dvostruki album 'Franjo Dugan: Sabrana djela za orgulje'.

Naš ugledni i nagrađivani orguljaš Pavao Mašić sve je skladbe snimio na instrumentima iz Duganova vremena: na orguljama Zagrebačke katedrale i onima iz sjemenišne crkve na Šalati.

To je bio ogroman projekt jer je trebalo otići u Hrvatski državni arhiv gdje se čuva ostavština skladatelja, pronaći sve te note i rekonstruirati prvi i najznačajniji orguljski opus u Hrvata,  istaknuo je Pavao Mašić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!