"Šest manje koju minutu"

11.09.2021.

22:03

Autor: Dnevnik 3/IMS/HRT

Premijera dokumentarnog filma "Šest manje koju minutu"

Premijera dokumentarnog filma "Šest manje koju minutu"

Foto: Dnevnik 3 / HRT

U Šibeniku je premijerno prikazan dokumentarni film "Šest manje koju minutu", redatelja i producenta Ivana Živkovića Žike - koji govori o ratnome rujnu 1991. godine.

Priča je to o prvoj većoj pobjedi Hrvatske u Domovinskom ratu, ispričana kroz dramatična svjedočanstva branitelja, ali i novinara. Prikazivanje je i dio svečane proslave 30-te obljetnice obrane Šibenika. Film možete pogledati sutra u 21 i 10 Prvom programu HTV-a. 

- Kad se ta sirena oglasila moj otac je bio na Šibenskome mostu s puškom i to je sigurno jedna od najupečatljivijih slika mog djetinjstva. Kroz život dalje sam čuo razne priče od ljudi koji su u to vrijeme proživjeli velike ljudske drame, govori Ivan Živković Žika, redatelj filma.


- „Šest manje koju minutu” je duboko emotivan film o suzama, patnji i stradavanju jednog grada od strane zloglasnog pukovnika jugoslavenske narodne armije Ratka Mladića, rekla je Marijana Klisović, viša kustosica Muzeja grada Šibenika.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!