18:30 / 21.06.2020.

Autor: Ivona Ramadža Čolić/Petar Mikuličin/Dnevnik/IMS/HRT

Šibenik ipak u znaku djece

-

-

Foto: - / -

Vijori se u Šibeniku od sinoć zastava Međunarodnog dječjeg festivala.
Vijori se u Šibeniku od sinoć zastava Međunarodnog dječjeg festivala. Najpoznatija kulturna manifestacija, upisana na festivalskoj karti svijeti, ove godine zbog korone ima skromniji program. No, organizatori tvrde da je i dalje šarolik i bogat. I ostat će upisan kao prvi nacionalni festival održan nakon epidemije. Ali ove godine - pravila su nova.

Osim skromnijeg programa prepolovili su organizatori i broj mjesta u gledalištu - na svim predstavama, do kraja Festivala.

Najavili su domaćini: 110 programa, 24 radionice. Skrojili su program s triput manjim budžetom. Predznak međunarodni festival je zadržao zahvaljujući "stranim" izložbama i radionicama.

A šibenska umjetnička i kulturna igraonica popravlja i turističku sliku grada.

Krojit će se raspored u Šibeniku po dječjim željama - do 4. srpnja. No prije nego što se festivalska zastava spusti, i ponosni su na to festivalci, otkrit će spomenik djetetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!