11:26 / 08.01.2018.

Autor: HRT

Siječanj u Kinoteci u znaku Woodyja Allena

Zagonetno ubojstvo na Manhattanu

Zagonetno ubojstvo na Manhattanu

Foto: - / -

Svi filmovi iz redovnog programa prikazuju se od 20 sati, osim matineja koje su na rasporedu u 11 sati. Cijena ulaznice za filmske projekcije iznosi 15 kuna.
Nakon ciklusa Wesa Andersona kino Kinoteka predstavlja opus Woodyja Allena koji će uključivati neke od najpoznatijih filmskih naslova ovog slavnog američkog redatelja, scenarista i glumca.

Tijekom siječnja kino Kinoteka tako će prikazati ukupno jedanaest odabranih Allenovih filmova, među kojima i klasike iz 80-ih i 90-ih, kao i neke od novijih naslova, uključujući i njegov zadnji završeni film "Vrtuljak života" (Wonder Wheel, 2017.).

Woody Allen poznat je po svojoj prepoznatljivoj poetici i komici, zasnovanoj na duhovitim monolozima i komičnim verbalnim opservacijama. Također, intimističke fabule u suvremenim urba-nim ambijentima njegove su konstante, a u svojim filmovima najviše pažnje posvećuje njujorškim, židovskim intelektualcima, kao i muško-ženskim odnosima. Često se u svojim filmovima referira na svoj rad te filmsku i popularnu kulturu, a u većini filmova koje režira ujedno i glumi.

"