Sjećate li se ovakvih scena iz Tvornice kulture?

05.02.2021.

11:08

Autor: Kod nas doma/HTV

Ovakve scene u Tvornici nismo vidjeli od ožujka 2021.

Ovakve scene u Tvornici nismo vidjeli od ožujka 2021.

Foto: Kod nas doma / HRT

Tvornica kulture, kultno mjesto za održavanje koncerata i izlaske mnogih Zagrepčana, već dugo zjapi prazna – točnije od ožujka 2020. godine.

- To je jedan ogroman period u kojem je cijela kulturna pop i rock scena ostala bez modela svog rada, priča Hrvoje Horvat, umjetnički direktor Rock&Off-a.

Direktor Tvornice kulture Dražen Goreta nada se da će u 2021. godini biti prilike za više, kako dnevnog, tako i večernjeg sadržaja.

Svi se s nostalgijom prisjećaju prošlih koncerata uživo i pitaju koliko će vremena proći do sljedećeg. Odgovor na to pitanje nažalost nitko ne zna. Ipak, 4. veljače, na pozornici Tvornice kulture nastupit će nominirani za Rock&Off nezavisnu novinarsku glazbenu nagradu, a publika će moći popratiti cijeli događaj od kuće.

Stručni žiri sastavljen je od 83 novinara iz različitih medija, a nagradu za životno djelo ove godine dobili su Darko Glavan i Dražen Vrdoljak.

- Nakon dugo vremena prvi puta ćemo moći vidjeti 7-8 najboljih domaćih bendova i izvođača koji su nominirani. Doći će do izražaja neki žanrovi i imena koja nisu toliko prisutna u medijima, i to daje zalet cijeloj jednoj sceni koja parira onima u Berlinu ili Amsterdamu, kaže Horvat.

Čak i za vrijeme lockdowna nastalo je puno dobre glazbe.

- Ako je toliko muzičara moglo raditi tako dobro cijele godine, mi bi zaista bili zadnji 'šus' da ne dodijelimo nagradu, objašnjava Hrvoje.

- Ovo otvaranje Tvornice će nas malo vratiti u stare dane, da ta nostalgija ne bude samo to već i nada da u 2021. godini, barem u njenoj drugoj polovici, bude sve kao što je bilo i nekada, s nadom zaključuje Dražen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!