Slavni Julian Rachlin i glazbeni Dream Team zatvorili Dane Josipa Kašmana

26.08.2022.

Zadnja izmjena 22:39

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

Slavni Julian Rachlin i glazbeni Dream Team zatvorili Dane Josipa Kašmana

Slavni Julian Rachlin i glazbeni Dream Team zatvorili Dane Josipa Kašmana

Foto: HTV / HRT

U Malom Lošinju večeras su zatvoreni Dani Josipa Kašmana. Glazbeni spektakl održan je 16. put, a želja je organizatora da stvori novu kulturnu, obrazovnu i turističku vrijednost čuvajući spomen na našeg najslavnijeg baritona Josipa Kašmana.

Svjetska violinistička zvijezde Julian Rachlin večeras je nastupio s glazbenim dream teamom - violisticom Sarah McElravy, violončelistom Borisom Andrianovim i pijanistom Andreyem Gugninom.

Izveli su Bachove Goldberg varijacije, remekdjelo glazbe kao takve, u obradi D. Sitkovetskog za gudački trio te Klavirski kvartet još jednog genija glazbe - W. A. Mozarta. 

- Za mene je uvijek poseban doživljaj vratiti se u Hrvatsku. Jučer smo imali koncert u Šibeniku, danas u Malom Lošinju. Sviram s odličnim glazbenicima i svojim prijateljima i sretan sam zbog toga. Svirali smo diljem svijeta i posebno mi je zadovoljstvo biti večeras ovdje na Lošinju, reako je uoči koncerta Rachlin. 

- Jako sam uzbuđen što ću nastupiti večeas ovdje na Lošinju. Već sam 4 put ovdje na otoku kojeg obožavam, no prvi puta nastupam u ovom fantastičnom kvartetu. Nadam se da će publika uživati kao i mi dok izvodimo ovaj pomno birani repertoar, dodao je Gugnin.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!