Slavni tenor Jose Cura u Orebiću priredio operni gala koncert

12.09.2021.

13:53

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Jose Cura u Orebiću

Jose Cura u Orebiću

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Orebić, grad kapetana, od sinoć više neće biti poznat samo po vrhunskom vinu i lijepim plažama, nego i po glazbi. Ispod velebne kamene planine Sveti Ilija nastupio je, naime, jedan od najvećih svjetskih tenora, Argentinac Jose Cura.

Riječ je o opernom gala-koncertu kojim se najavljuje glazbeni festival koji bi se trebao održati sljedeće godine, posebno važne za Pelješac, nakon što se otvori Pelješki most.


Inauguraciju novoga festivala zabilježila je ekipa Vijesti iz kulture:

Cura umjetnički ravnatelj "Ljetnog festivala grada kapetana"


Festival će se zvati prikladno, Ljetni festival grada kapetana, a njegov kapetan, tj. umjetnički ravnatelj, bit će upravo Jose Cura, što je velika čast za Hrvatsku. 


On je sinoć i pjevao i dirigirao, i to Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Na podiju su mu se pridružile riječka nacionalna prvakinja Kristina Kolar i mlada sopranistica Marija Jelić


- Nikada nisam bio ovdje na Pelješcu, ovo je moj prvi dolazak na ovaj otok, no već sad znam da će mi biti teško otići. Kada mi je ponuđeno da budem umjetnički ravnatelj ovog festivala, odmah sam znao da je to odlična ideja, no inzistirao sam da dođem ovdje i da upoznam suradnike i partnere s kojima ću u budućnosti raditi. Nakon tri dana provedena ovdje, uvjeren sam da će to biti velik i važan festival za ovaj dio Hrvatske i da ćemo napraviti nešto posebno i jedinstveno, izjavio je Cura.


Snimku koncerta možete pogledati večeras na Drugom programu Hrvatske televizije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!