Slavni tenor Jose Cura večeras nastupa u Orebiću

11.09.2021.

20:04

Autor: Jana Haluza/Dnavnik/IMS/V.M./HRT

Jose Cura u Orebiću

Jose Cura u Orebiću

Foto: Dnevnik / HRT

Slavni argentinski tenor Jose Cura večeras nastupa u Orebiću. Njegov dolazak uvod je u Ljetni festival grada kapetana, a Cura će na orebićkoj rivi zapjevati uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, uz izravni prijenos na Trećem programu Hrvatskoga radija od 21 sat.

Veliko je zanimanje za ovaj koncert, a uoči početka u naš se središnji Dnevnik javila Jana Haluza:

Izravni prijenos koncerta Josea Cure i Dubrovačkog simfonijskog orkestra iz Orebića emitiramo na HR3 od 20,05 sati, a snimku koncerta možete pogledati sutra na Drugom programu Hrvatske televizije od 20,05 sati.


Uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra José Cura nastupit će na orebićkoj rivi uz zvuke umjetničkih argentinskih pjesama nastale na tekstove poznatih pjesnika, a solistica na gitari je Čehinja Barbora Kubíková


- Cura je svestrani umjetnik te je kao vrhunski dirigent ravnao mnogim prestižnim orkestrima. Njegove produkcije, poput Otella u Teatru Colón u Buenos Airesu, Nabucca za Državnu operu u Pragu ili Puccinijeve La Boheme za Kraljevsku švedsku operu, ocijenjene su kao najuspješnije ikad, stoji u najavi.


U koncertnoj večeri mo. Cura izvest će osim argentinskih pjesama i neke od svojih najpoznatijih opernih arija, a na pozornici će mu se pridružiti i hrvatske dive - nacionalna prvakinja, solistica Opere HNK -a Ivana pl. Zajca u Rijeci Kristina Kolar te mlada sopranistica Marija Jelić, a sve pod dirigentskim vodstvom Marije Ramljak.


Nastup argentinskoga glazbenika uvertira je u Ljetni festival grada kapetana koji se priprema za iduće ljeto, čija je utemeljiteljica i ravnateljica Sandra Milankov, a umjetnički ravnatelj upravo José Cura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!