09:45 / 05.02.2018.

Autor: DJH/Ivana Debeljak/K.D.

Slikati se može i staklenim perlicama

-

-

Foto: - / -

Nakit od perlica nije novost, ali zato jesu slike od perlica. Upoznajte ženu koja je osmislila tu jedinstvenu slikarsku tehniku.

Jedinstvenu umjetničku priču slikanja perlicama stvara gospođe Biserke Antolić. Moje slike su jedinstvene jer radim ih od perlica, staklenih perlica i taj mozaik toliko sam se zaljubila u to da su me jednostavno osvojile i čujem pozitivne komentare, najdraži komentari su mi kad ljudi kažu hvala Bogu konačno nešto novo u slikarstvu, to mi daje još više volje i elana za rad, kazala je gospođa Biserka.

Mozaik od staklenih perlica - ustvari je logičan nastavak njezinog životnog mozaika. Radila je kao modna kreatorica, a sada kada je u mirovini, dane ispunjava raznim umjetnostima. Piše pjesme, a osim slika od perlica, od njih i od pletiva izrađuje i unikatni nakit.

Umjetnost je njezin život. Rođena je u Vrginmostu - naselju u Sisačko-moslavačkoj županiji; u Dugoj Resi je završila srednju tehničko-tekstilnu školu. Članica je Hrvatske udruge kreativnih amatera; imala je nekoliko skupnih i samostalnih izložbi.

 Za takvu sliku potrebno vam je puno strpljenja, puno ljubavi, papir, perlice i ljepilo, a dalje je na svakome njegova ideja da je realizira… Mukotrpan je rad tako da možda mjesec dana treba za ovako jednu sliku, opisuje postupak umjetnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!