Spektakl u dvorištu HRT-a: Nastup Jazz orkestra nakon tri mjeseca stanke

12.06.2020.

18:46

Autor: Mirna Farkaš Salamon/Dnevnik/M.Š./HRT

Jazz orkestar HRT-a

Jazz orkestar HRT-a

Foto: - / HRT

Večeras u dvorištu HRT-a, prvi put nakon tri mjeseca stanke zbog epidemije koronavirusa, pred publikom je nastupio Jazz orkestar naše kuće.
Večeras u dvorištu HRT-a, prvi put nakon tri mjeseca stanke zbog epidemije koronavirusa, pred publikom je nastupio Jazz orkestar naše kuće.

U dvorištu HRT-a održan je koncert Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera. Solisti su bili Marko Lazarević, Dušan Kranjc i Adriano Bernobić.

Ovim koncertom odana je počast legendarnom bubnjaru Buddyu Richu.

- To je program koji bi svaki big bend koji drži do sebe trebao imat u svojoj karijeri barem jednom odsviran, jer Buddy Rich je jedan od najutjecajnijih jazz bubnjara u povijesti big band glazbe, i to je jedan zahtjevan program, ali zbilja atraktivan, kaže umjetnički voditelj Jazz orkestra HRT-a Miron Hauser.

- Za točno tjedan dana selimo se s ove sjeverne strane iz sjevernog parka okruga Hrvatske radiotelevizije na jug, na Sunčanu stranu Prisavlja, tako se naime zove manifestacija koja će trajati cijelo ljeto. Manifestaciju otvara projekt Glazba i grad  koja se iznimno ove godine seli s Trga kralja Tomislava ovdje u dvorište Hrvatske radiotelevizije. Počinjemo 19. lipnja u 21 sat koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a, kaže Ivana Kocelj, rukovoditeljica RJ Glazba na HRT-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!